27 жовтня на базі Ямницького ліцею відбулося засідання методичного об’єднання практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти Ямницької сільської ради

З метою підвищення рівня професійної компетентності спеціалістів психологічної служби закладів освіти у питаннях запобігання та протидії насильству та надання своєчасної допомоги, ефективної підтримки учасникам освітнього процесу у випадках насильства, на базі Ямницького ліцею відбулося засідання методичного об’єднання практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти Ямницької сільської ради на тему: «Прояви та наслідки насильства, домашнього насильства та булінгу». Практичні психологи та соціальні педагог розглянули теоретичні питання з даної проблематики та були учасниками тренінгу.
Керівник МО Крута О.М. ознайомила учасників щодо відмінностей понять «насильство», «жорстоке поводження, «ґендерно зумовлене насильство», «дискримінація», «ґендерна рівність», «домашнє насильство», «дитина-кривдник(-ця)», «дитина-постраждала від насильства», «булінг» . також були розглянуті та проаналізовано причини цих явищ, різних форм і проявів насильства, його наслідків.
Практичний психолог Тязівської гімназії Ковальчук-Ілюк Х.В. провела тренінг «Протидія та реагування на випадки насильства над дітьми». Учасники семінару мали можливість переглянути кілька тематичних відео, обговорити види насильства, бути активними учасниками практичних вправ.