Нарада з керівниками закладів освіти громади про впровадження реформи системи шкільного харчування


22 листопада 2021 року відбулася розширена нарада з керівниками закладів освіти, відповідальними за харчування, медичними працівниками, бухгалтерами та працівниками відділу освіти щодо реформи шкільного харчування.
Начальник відділу освіти Наталія Винник розповіла присутнім про суть самої реформи та основні зміни, які вона передбачає.
Міністерство охорони здоров’я України розробило та затвердило новий санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти, нові норми та порядок організації харчування учнів та вихованців. Ці документи готували з огляду на міжнародний досвід та рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо принципів здорового харчування. Врахували також фізіологічні потреби дітей в основних харчових речовинах та енергії. Наталія Ігорівна наголосила, що успіх реформи можливий завдяки спільним зусиллям усіх, хто забезпечує організацію харчування у школах і садочках.
В ході наради керівники закладів освіти представляли напрацьовані нові меню, обмінювалися досвідом з питань організації харчування, здійснення закупівель продуктів харчування.