ПОДАРУНКИ ЯМНИЦЬКОМУ ЛІЦЕЮ ВІД МЕЦЕНАТА МИРОСЛАВА ТАБАЧИНА

У вівторок, 21 грудня 2021 р., до Ямницького ліцею з цінними подарунки до свята Миколая завітав меценат, благодійник, випускник Ямницької школи Мирослав Табачин.
Меценат приїхав до рідної альма-матер разом із ріднею – Наталею, Андрієм та Юрієм Табачинами, очільниками компанії EdPro – найбільшого в Україні виробника інтерактивних панелей, офіційного представника компаній Mozaik Education, Arduino for Education та Snapmaker. Три роки тому, у 2018-у, пан Мирослав уже подарував для учнів та вчителів ліцею дві найсучасніші на освітньому ринку інтерактивні панелі від фірми EdPro, які змінили уявлення про традиційне навчання. Завдяки роботі з інтерактивними панелями протягом останніх трьох років учні отримали можливість побувати на віртуальних екскурсіях у визначних історичних місцях, заглянути всередину складних механізмів, детально проаналізувати природні явища, тренувати логіку та розвивати критичне мислення. Логічні ігри стали улюбленим заняттям на перервах.
Цього разу шкільній родині презентували ще 2 інтерактивні панелі від фірми EdPro та 4 комплекти інноваційних наборів обладнання Amperia для лабораторних робіт з фізики, які повністю відповідають концепції Нової української школи.
На зустрічі з гостями в актовій залі ліцею були присутні сільський голова Ямницької територіальної громади Роман Крутий, народний депутат України Степан Кубів, депутат обласної ради Роман Ткач, депутат районної ради, начальник відділу освіти Ямницької ТГ Наталія Винник, начальник відділу проектів ТГ Мар’яна Підгаєцька, вчителі та учні.
Начальник відділу освіти ТГ Наталія Винник та директор ліцею Йордана Лесів від себе особисто та від учительного колективу також висловили щиру вдячність родині Табачин, зокрема пану Мирославу, за суттєву підтримку закладу, бо саме завдяки такому обладнанню процес здобування освіти у Ямниці став набагато цікавішим і продуктивнішим.
Мирослав Табачин у свою чергу, зазначив, що йому дуже приємно бачити сьогодні Ямницький ліцей таким розвиненим, і що він надалі сприятиме тому, аби ямницькі учителі та школярі мали найсучасніші засоби для навчання, і щоби про його рідну, колись Ямницьку школу, а тепер – ліцей, були якнайкращі відгуки.
Під час екскурсії закладом освіти гості відвідали спортивні зали, музей громади, кабінети початкової школи та кабінет фізики, де була нагода оглянути та порівняти старе лабораторне обладнання з новим від Amperia. Дане навчальне оснащення спеціально розроблене таким чином, щоб зробити демонстрації на уроках фізики максимально простими й зрозумілими кожному. І що головне – обладнання є мобільним, містить автономний блок живлення, тобто не потребує спеціальної подачі електроживлення до навчальних столів у кабінеті фізики. Відтак практичні заняття можна проводити у будь-якому іншому класному приміщенні.
Зустріч пройшла у теплій атмосфері і залишила у всіх приємні враження. Гордимося тим, що Ямниця має таких людей, як Мирослав Табачин, готових робити добрі справи на благо своєї громади та України.