Засідання практичних психологів та соціальних педагогів Ямницької ТГ

29 березня відбулося методичне засідання практичних психологів та соціальних педагогів Ямницької ТГ на тему «Використання проективних методик в індивідуальній та груповій роботі практичного психолога та соціального педагога» . Метою засідання було ознайомити учасників з ресурсними техніками, обмінятись діагностичним досвідом з використанням проективних методик у діагностичній роботі практичних психологів та соціальних педагогів.
Керівник МО Олександра Крута розкрила теоретичні аспекти даного питання та презентувала методику «Живий будинок» (Н.Кедрова) та «Живий будинок» (модифікація Е.Тараріної»). Вона наголосила, що серед діагностичних методів проективні малюнкові методики займають почесне перше місце, оскільки саме вони красномовно говорять про проблеми людини, свідчать про те, як вона сприймає себе, своє оточення і навіть про те, що вона не може передати словами. Ця група діагностичних методів допомагає встановити альянс із людиною, коли виникають проблеми з вербальним контактом, вербалізацією нею своїх переживань, наявного стану.
Соціальний педагог Ямницького ліцею Марія Гергелевич поділилась досвідом використання у роботі методик «Мій всесвіт» та «Безлюдний острів». Надзвичайно цікавою була робота у напрямку лялькотерапія, яку презентував практичний психолог Тязівської гімназії Христина Ковальчук-Ілюк, яка допомогла учасникам створювати власну ресурсну ляльку-мотанку. Психологічна служба Павлівського ліцею, Христина Червак та Христина Боднар підготували методики: «Людина під дощем» та «Сімейна соціограма». А практичний психолог та соціальний педагог Сілецької гімназіі, Марія Слаб»як та Наталія Ковальчук презентували методики «Кактус» та «Мій клас». Засідання завершилось рефлексією та висловлюваннями пропозицій щодо наступних зустрічей.