Щорічна серпнева конференція педагогічних працівників

У понеділок, 28 серпня 2023 р., на базі Ямницького ліцею відбулася щорічна освітянська конференція. У ній взяли участь керівники закладів освіти громади, їх заступники, голови ПК, керівники методичних об’єднань, молоді спеціалісти, а також сільський голова Роман Крутий, начальник відділу освіти громади Наталія Винник, головний спеціаліст відділу освіти ТГ Христина Владика, головний спеціаліст відділу інституційного аудиту управління ДСЯО Олег Кліщ, голова районної освітянської профспілки Іван Когуч.
На конференції йшлося про те, як війна вплинула на освіту, що можна зробити для подолання освітніх втрат, як у таких складних умовах надавати якісну освіту, впроваджувати реформу і, що найважливіше, створити безпечне освітнє середовище та здійснювати психологічну підтримку усіх учасників освітнього процесу.
Начальник відділу освіти Наталія Винник проаналізувала роботу освітньої сфери за минулий рік, розповіла про виклики, проблеми та здобутки, окреслила основні завдання на наступний навчальний рік.
Голова громади Роман Крутий подякував освітянам за працю у такий непростий час і запевнив у подальшій підтримці, стимулюванні творчих педагогів та учнів.
Головний спеціаліст відділу інституційного аудиту ДСЯО Олег Кліщ розповів про освітні втрати та шляхи їх подолання.
Керівник МО практичних психологів Олександра Крута дала практичні поради педагогам щодо формування стійкого психоемоційного стану усіх учасників освітнього процесу в умовах війни. І як наші воїни міцно тримають фронт, так і наші освітяни по-своєму воюють за освічену націю, яка знатиме свою історію і матиме гідне майбутнє, незважаючи ні на що.